Terugblik 2022: een zeer geslaagd jaar!

Home » Nieuws » Terugblik 2022: een zeer geslaagd jaar!

Terugblik 2022: een zeer geslaagd jaar!

6 februari 2023

Het jaar 2022 vloog voorbij!

Als bestuur van het JongKFPS kijken we terug op een zeer geslaagd jaar, waarin we eindelijk weer fysieke activiteiten mochten organiseren en we ons lang gespaarde lijstje met talloze activiteiten weer konden inzetten. We organiseerden in 2022 dan ook 11 activiteiten/clinicdagen. We trapten het jaar af met een zeer interessante activiteit over vruchtbaarheid bij paarden onder leiding van Karin Hendriks bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. We mochten tijdens deze activiteit maar liefst 50 deelnemers verwelkomen. Vervolgens organiseerden we een aantal interessante clinics, waaronder een dressuurclinic van Isabelle Vroomans in het zuiden van Nederland en een dressuurclinic van Harmina Holwerda. Ook de men- en longeerclinic van Sybren Minkema en Sofi Väisänen was erg leerzaam. Het bezoek aan de Koninklijke stallen en het schaduwjureren op de fokdag konden we na een lange corona periode eindelijk van ons lijstje afstrepen. Het was een groot succes!

 

Veel deelnemers bij discussieavond en stalbezoek fan Hylpen

Ook dit jaar was het stalbezoek en de discussieavond met de bond van merriehouders weer erg populair. Beide activiteiten trokken meer dan 60 deelnemers! Het stalbezoek vond dit jaar plaats bij de stal fan Hylpen in Hindeloopen. De fokkers van vele kampioenen, waaronder Hengstenkeuringskampioen 2022 Herre 524 en Eise 489. Lees hier het gehele verslag van de activiteit. De discussieavond met de bond van merriehouders ging dit jaar over: exterieur, sport en beweging. Tijdens deze discussieavond gingen Sabien Zwaga, Marc Peter Spahn en Marian Dorresteijn samen met het publiek in discussie. Hierbij kwamen de verschillende kenmerken van het Friese paard aan bod. Daarbij werd er gekeken naar hoe deze in relatie staan met het huidige sportpaard. Dit leverde zeer interessante gesprekken op. Lees hier het gehele verslag van de activiteit. 

 

Centrale Keuring én de jaarlijkse Jonge Fokker prijs

Samen met het KFPS organiseerden we ook dit jaar weer erg interessante clinics tijdens de Centrale Keuring op het gebied van sport, keuringen, fokkerij en gezondheid. De clinics waren laagdrempelig en voor alle leden toegankelijk. Daarnaast mochten we dit jaar de Jonge Fokker prijs uitreiken aan oud-bestuurslid; Amarins de Vries, lees hier het gehele verhaal van haar succesfokkerij. 

 

Nieuw bestuurslid!

Door het groeiende aantal leden kwam er ook dit jaar weer ruimte vrij voor versterking in het bestuur. Lisa van Gils kwam ons halverwege dit jaar versterken in het bestuur als marketing en PR.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een succesvol en leerzaam 2022 en hopen wij op een nog beter 2023 waar we veel leerzame fysieke activiteiten kunnen realiseren. Voor nu wensen wij jullie een gelukkig nieuwjaar en hopelijk tot ziens in 2023!

Lees hier het gehele verslag van alle activiteiten in 2023:

JongKFPS jaarverslag 2022

 

 

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?