Het bestuur

Home » Het bestuur

Het bestuur van het JongKFPS

Het JongKFPS bestuur zet zich in om de jeugd de kans te bieden zich verder te kunnen ontwikkelen in de sport en/of fokkerij. Daarbij probeert het JongKFPS bestuur elk jaar interessante activiteiten te organiseren waarbij er kennisoverdracht en het opbouwen van netwerken centraal staat. Er worden maandelijks activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, fokkerij en welzijn van het Friese paard.

Momenteel bestaat het JongKFPS bestuur uit vijf bestuursleden. Het maximale termijn van elk bestuurslid is vier jaar. Hierdoor komen er telkens frisse ideeën binnen het bestuur. Hieronder stellen de bestuursleden zich aan je voor;

Merle Slagers | Voorzitter

Mijn naam is Merle Slagers! Momenteel 24 jaar oud en woonachtig in Goor (Overijssel).

Van kleins af aan ben ik opgegroeid met het Friese paard. Thuis fokken we jaarlijks ongeveer 4 veulens onder de stalnaam ‘van de Gonda’, dit doe ik samen met mijn opa en moeder. Bij de fokkerij ligt dan ook echt mijn passie! Het gehele proces spreekt mij aan van hengstenkeuze tot de geboorte en opvoeding van de veulens en daarna de keuringen. Wie weet zie je mij wel een keer langs de keuringsbaan staan, want jaarlijks bezoek ik vele fokdagen en keuringen in heel Nederland!

Bij het JongKFPS hoop ik meer mensen te enthousiasmeren voor de fokkerij van het Friese paard, waarbij de passie en verkregen kennis van dit prachtige ras behouden blijft! Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk om gewoon met z’n allen te kunnen genieten van het Friese paard!

Mirjam Ruiter | Secretaris

Mijn naam is Mirjam Ruiter en ik ben 23 jaar oud. Ik ben opgegroeid tussen de Friese paarden en de liefde voor het Friese paard is daarmee vroeg ontstaan. Al op jonge leeftijd was ik gek op paardrijden en reed ik wekelijks wedstrijden. Ik heb in de Z2 bij de pony’s gereden en daarna bij de Z2 paarden. Helaas door mijn studie ben ik inmiddels alweer een aantal jaren gestopt met fanatiek rijden. Aankomend jaar ga ik afstuderen en daarna wil ik het rijden graag weer oppakken. Ook hoop ik aankomend outdoorseizoen te beginnen met een andere tak van sport, namelijk tuigen met onze eigen gefokte Imre S.R.

Binnen het bestuur heb ik de functie van secretaris. Als je een mailtje naar het JongKFPS stuurt, zal ik die dus hoogstwaarschijnlijk beantwoorden. Mocht je vragen hebben, mail gerust en ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten op de activiteiten!

Lisa van Gils | Penningmeester

Mijn naam is Lisa van Gils, 24 jaar oud, uit Breda (Noord-Brabant)

Naast het trainen van paarden en ruiters, leg ik blijvende herinneringen vast met mijn camera. Daarnaast ben ik werkzaam als adviseur RO voor de hippische sector.

Ik geniet van alles wat te maken heeft met Friese paarden. Met mijn paarden ben ik actief in de dressuursport en afgelopen jaar fokte ik mijn eerste veulentje. Mijn droom van een kleinschalige stal met getalenteerde Friese paarden komt steeds dichterbij.

Binnen JongKFPS hoop mijn steentje bij te dragen in het uitbreiden van onze community, en het versterken van de liefde en passie die wij allemaal hebben voor het Friese paard.

Sophie Leemans | Activiteiten

Ik ben Sophie Leemans, 22 jaar oud en kom uit Maarheeze. De liefde voor paarden zat er bij mij al vroeg in. Mijn opa heeft altijd Friezen gefokt en mijn moeder heeft dit later van hem overgenomen.

Toen ik te groot werd voor mijn pony, begon ik met het rijden van onze paarden die uit de opfok kwamen en vanaf toen ben ik ook verliefd geworden op het Friese ras.

Het rijden en fokken is voor mij een (uit de hand gelopen) hobby, want naast de paarden ben ik werkzaam als diëtiste. Daarnaast versterk ik vanuit het zuiden het bestuur van het JongKFPS. Ik houd me hierbij vooral bezig met de organisatie van activiteiten en overige taken.

Marije Schreven | Activiteiten

Mijn naam is Marije Schreven, 34 jaar oud en kom uit Weert. Opgegroeid tussen de paarden op de hengstenhouderij van mijn ouders, ben ik besmet geraakt met het Friese paarden virus.

Enkele jaren geleden ben ik begonnen om een kleinschalige fokkerij op te zetten. Hierin ben ik actief met mijn merries Vrouwke fan Stal Swarte Fryske (Kroon AA) en Bieke (Kroon Sport AA).  Deze kleinschalige fokkerij heeft er in 2020 voor gezorgd dat ik bij het JongKFPS jonge fokker van het jaar ben mogen worden. Het bezoeken van fokdagen en keuringen vind ik erg leuk om te doen, zowel met mijn eigen paarden als om de prestaties van andere paarden te volgen.

Met heel veel plezier maak ik deel uit van het bestuur van JongKFPS. De jeugd heeft de toekomst en daarom vind ik het belangrijk om juist hen te stimuleren en te enthousiasmeren over ‘ons zwarte goud’!

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?