Over JongKFPS

Home » Over JongKFPS

Onze vereniging

JongKFPS is een vereniging voor liefhebbers van het Friese paard en richt zich op jongeren tussen de 16 en 35 jaar. JongKFPS biedt iedere Friezen liefhebber de kans om zich meer te ontwikkelen op het gebied van sport en fokkerij. Kennisoverdracht en het opbouwen van netwerken staat voor onze vereniging centraal.

Maandelijks organiseren we activiteiten op het gebied van sport, fokkerij en welzijn. Bijvoorbeeld stalbezoeken, sport-/clinicdagen, webinars en voorlichtings- of discussieavonden. De activiteiten vinden door heel het land plaats. Op het moment kent de vereniging ruim 500 leden.

JongKFPS

Voor wie?

Iedereen tussen de 16 en 35 jaar kan lid worden van JongKFPS. Door een gevarieerd activiteitenprogramma, is er voor iedere Friezen liefhebber wat wils. Op basis van jouw interesse kun je bepalen aan welke activiteit je deelneemt. Om lid te worden van het JongKFPS hoef je geen lid te zijn van het KFPS of in bezit te zijn van een Fries paard.

Vrienden van JongKFPS

Als je ouder bent dan 35 jaar kun je Vriend van JongKFPS worden. Als Vriend van JongKFPS steun je JongKFPS en daarnaast krijgen Vrienden de nieuwsbrief toegestuurd en zijn zij welkom bij de meeste activiteiten georganiseerd door het JongKFPS.

Doel

Het doel van JongKFPS is om jongeren enthousiast te maken voor het Friese paard en hen meer te betrekken bij sport en fokkerij. Daarnaast wil JongKFPS de doorstroom van jongeren naar diverse raden en commissies binnen het KFPS (Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-stamboek) bevorderen. JongKFPS probeert dit te bereiken door het organiseren van activiteiten waarbij kennisoverdracht centraal staat. Zowel allerlei fokkerijaspecten als verschillende sportdisciplines zullen hierbij worden belicht.

Vacature bestuurslid JongKFPS

Op dit moment is ons bestuur voorzien van voldoende bestuursleden.
Maar lijkt het jou leuk om in de toekomst ons bestuur te versterken?
Bekijk dan snel onze vacature voor een open sollicitatie.

Het bestuur

Ook lid worden van het JongKFPS?

Meld je dan snel aan!

Word lid