Terugblik stalbezoek Van Kempen Sporthorses

Home » Nieuws » Terugblik stalbezoek Van Kempen Sporthorses

Terugblik stalbezoek Van Kempen Sporthorses

10 juli 2023

Op zondag 25 mei zijn we afgereisd naar Rijkevoort voor een stalbezoek aan Van Kempen Sporthorses, ook wel bekend van de fokkerij “van de Sprong” van de familie van Kempen.

Ondanks het warme weer hebben we hier een leuke dag beleefd. Gestart met een een korte voorstelronde en uitleg over het bedrijf. Daarna heeft Fleur van Kempen een korte demonstratie gegeven over de voorbereiding voor de IBOP. Tijdens de demo kon iedereen vragen stellen en liet Fleur zien hoe zij een paard zo optimaal mogelijk voor de IBOP voorbereidt. Daarna mocht nog een van de deelnemers het paard narijden om te voelen. Super leuk!

Na een korte drinkpauze zijn we begonnen met rondleiding over het terrein. Als eerst brachten we een bezoek aan de kraamstal. Hier werd stap voor stap uitgelegd hoe het geboorteseizoen er op stal uitziet en hoe dit gemanaged wordt. Daarna mochten we bij de veulens kijken en kregen we uitleg over hoe de hengstenkeuzes gemaakt worden.

Het dekseizoen is nog in volle gang dus na de rondleiding was het ook tijd om nog een paar merries op dracht te scannen. Piet van Kempen is zelf hoefsmid en gaf nog wat uitleg over zijn dagelijkse werkzaamheden. We zijn de dag geëindigd met een gezellige BBQ.

Iedereen vond het een geslaagde activiteit en we willen de familie van Kempen bedanken voor de gastvrijheid!

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?