Terugblik KFPS Hengstenkeuring 2023

18 januari 2023

Wauw wat hebben we genoten van de KFPS Hengstenkeuring 2023! Na 3 jaar van afwezigheid in verband met de coronamaatregelen kon het eindelijk weer in een vol WTC Leeuwarden plaatsvinden. Drie dagen stonden volop in het teken van het Friese paard!

Op donderdag kon je al vroeg genieten van de strijd om de Friesian Talent Cup zowel bij de hengsten als bij de merries waren de verschillen erg klein. In de pauze van de Friesian Talent Cup waren twee oud deelnemers te zien! De kampioen van 2018/2019 Yersie C. met Tahnee Visser en de finaliste van vorig jaar Imre S.R. met Bo Oudhof. Tijdens de clinic werd er uitleg gegeven over hoe je een jong paard opleidt, maar daarnaast kon je ook mooi kijken naar de ontwikkeling van het jonge paard ten opzichte van het verder opgeleide paard.

De vrijdag stond natuurlijk in het teken van de clinic dag. Er stond een leerzaam programma voor je klaar, waarbij er zeer diverse lezingen gevolgd konden worden. De lezingen werden druk bezocht, hierdoor konden de deelnemers ook met elkaar in gesprek gaan over de verschillende onderwerpen. De lezingen konden gevolgd worden in drie verschillende talen waardoor er voor ieder wat wils was!

Naast dat er meer dan twintig lezingen gehouden werden in de zalen van het WTC hotel, werden er ook clinics georganiseerd in de hoofdpiste. Hergen van Hall gaf onder andere een clinic over de voorbereiding voor de IBOP. Hier legde hij aan de hand van drie verschillende paarden uit hoe er naar een IBOP toe getraind kan worden. Maar daarnaast legde Hergen ook uit wat de jury graag wil zien in de IBOP.

Een andere clinic die druk bezocht werd in de hoofdpiste, was de clinic gegeven door Bastiaan de Recht en Danielle Kok. Bastiaan is Grand Prix ruiter en gespecialiseerd in het werken aan de hand en de lange teugel. Daarnaast heeft hij samen met zijn vrouw een hippische beroepsopleiding (NCSAH) opgericht. Danielle Kok runt samen met haar familie manege ”de Arckelhoeve”, daarnaast leiden ze ook paarden op van zadelmak tot de hoge dressuur. Danielle volgt de NCSAH opleiding van Bastiaan en zijn vrouw Amber. In de clinic namen Bastiaan en Danielle je mee in de training van de Friese hengst Bokke fan Dijkmaniastate (v. Jehannes 484). Hierbij lieten ze zien hoe de verzameling vanaf de grond wordt door getraind naar de aanlerende fase onder het zadel. Daarbij lieten ze een realistisch beeld zien, met de bijpassende tussenfases naar de ultieme verzameling.

Ook onze stand werd alle dagen druk bezocht! Wij hebben ervan genoten om in contact te komen met onze leden en om vele nieuwe leden te mogen verwelkomen binnen onze vereniging. De zaterdag stond natuurlijk in het teken van de KFPS Stamboekhengsten! De crème de la crème van het stamboek! Het was weer genieten met als afsluiter het algemeen kampioenschap van Jurre 495!

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?