Terugblik Hengstenselectie traject

Home » Nieuws » Terugblik hengstenselectie traject

Terugblik hengstenselectie traject

6 december 2023

Wat was er veel enthousiasme voor de activiteit hengstenselectie traject! Deze activiteit bestond uit twee delen. Eerst werd de theorie waarbij de stappen en beslismomenten werden besproken doorgenomen. Waarna een week later dit tijdens de eerste bezichtiging werd verduidelijkt.

Op vrijdagavond 24 november vond de theorie-avond over het hengstenselectie traject plaats bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Na ontvangst met koffie, thee en wat lekkers, heeft Sabien Zwaga van de KFPS-inspectie een uitgebreid verhaal gehouden over de verschillende stappen en beslismomenten die de hengsten moeten doorlopen om uiteindelijk KFPS stamboekhengst te worden. Tijdens de avond was er genoeg ruimte voor interactie en het beantwoorden van de vragen van de deelnemers. 

Op zaterdag 2 december vond de praktijk plaats tijdens de eerste bezichtiging in Harich. Tijdens het praktijkgedeelte gingen KFPS juryleden Sabien Zwaga, Jan Hellinx, Popke van der Meulen en Manuel Gasseling in groepjes aan de hand van de jonge hengsten uitleg geven over de eerste bezichtiging en waar de hengstenkeuringscommissie allemaal naar kijkt tijdens het beoordelen van de hengsten.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde activiteit. Wij willen de Nieuwe Heuvel in Lunteren bedanken voor het beschikbaar stellen van hun locatie en juryleden Sabien Zwaga, Jan Hellinx, Popke van der Meulen en Manuel Gasseling voor het delen van hun kennis!

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?