Terugblik buitenlandse reis naar Praag!

Home » Nieuws » Terugblik buitenlandse reis naar Praag!

Terugblik buitenlandse reis naar Praag!

10 oktober 2023

Wat hebben we genoten van vier mooie dagen in Duitsland en Tsjechië!

 

Met een leuke, gezellige groep leden zijn we donderdag vertrokken richting Neurenberg (Duitsland). Tijdens de reis hebben we een bezoek gebracht bij Gestüt Wickeschliede hier stond Stephanie Dietrich ons te woord. Stephanie gaf ons een rondleiding over het bedrijf en sprak daarbij over het ontstaan en de visie en missie. Daarbij konden de dekhengsten Gjalt 426 en Alke 468 bewonderd worden. Na een heerlijk, verzorgde lunch is de reis voortgezet naar Neurenberg, waar we met de gehele groep uiteten zijn gegaan.

 

Op vrijdag hebben we de reis voortgezet richting Praag. Bij aankomst in Praag stond er een cultureel uitje op de planning, namelijk een boottocht over de Vltava waarbij we uitzicht hadden op de Karelsbrug en de mooie historische gebouwen. Hierna was er een vrije avond waarbij iedereen Praag kon gaan ontdekken.

 

Zaterdag was het tijd voor de fokdag in Tsjechië. Het was een goed georganiseerde fokdag met een afwisselend programma, waarbij uiteindelijk de in Nederland gefokte Inez fân it Pompebled (v. Rommert 498) er met het kampioenslint van doorging! Bij terugkomst in het hotel was er ’s avonds weer vrije tijd waardoor iedereen zijn eigen gang kon gaan, en nog even kon genieten van de mooie stad!

 

Zondag stond de lange terugreis op de planning. Maar gelukkig stond er onderweg nog een stalbezoek bij KFPS-ambassadeur Detlef Elling (bekend van de fokkerij ”Vom Friesenhof Altmark”) op het programma. Hier werden we hartelijk ontvangen waarbij we onder het genot van een goed verzorgde lunch konden genieten van de Friese paarden. Detlef gaf een rondleiding over het terrein, waarbij hij ook zijn fokmerries aan ons voorstelde.

 

Het JongKFPS bestuur kijkt terug op een goed verlopen reis, waarbij we hebben kunnen genieten van de verschillende facetten van het Friese paard! Alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme daarnaast hopen wij dat jullie hebben genoten en terug kunnen kijken op een geslaagde buitenlandse reis! Het JongKFPS bestuur wil ook Stephanie Dietrich en Detlef Elling bedanken voor het fijne ontvangst op hun bedrijven, en daarnaast ook de fokvereniging van Tsjechië dat wij bij hen welkom waren. Maar niet te vergeten Verschoor reizen, en daarbij in het bijzonder Renate, zij heeft ons de gehele reis veilig van A naar B gebracht.

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?