Terugblik Algemene Ledenvergadering en stal Zwart - Ter Schure

Home » Nieuws » Terugblik Algemene Ledenvergadering en stal Zwart – Ter Schure

Terugblik Algemene Ledenvergadering en stal Zwart – Ter Schure

2 maart 2023

Op vrijdag 24 februari vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en de clinic van stal Zwart – Ter Schure plaats. Dit jaar werden we met ruim 40 leden hartelijk ontvangen bij Stoeterij Het Swarte Paert in Hemrik. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden er natuurlijk verschillende aspecten besproken. Zo werd er stil gestaan bij de actuele ledenvergadering, het jaarverslag en de financiën. Daarnaast werden ook activiteiten van afgelopen jaar en komend jaar kort toegelicht, waarbij de leden ook hun ideeën en meningen met het bestuur konden delen. Hier kwamen onder andere de volgende punten naar voren:

  • Het Friese tuigpaard laagdrempeliger maken en meer onder de aandacht brengen bij de leden.
  • Ruiterfitheid, zowel fysiek als mentaal.
  • Lezing organiseren over de voeding van je paard
  • Podcasts

Daarnaast werd er ook stil gestaan bij het afscheid van onze voorzitter Rinske Engelsma. Rinske heeft zich 4 jaar volop ingezet voor onze vereniging. Ze nam eerst de verantwoordelijkheid van de marketing op zich, waarna ze vorig jaar het voorzitterschap op zich nam. Rinske zal je zeker blijven zien tijdens de verschillende Friese paarden evenementen, want ze is samen met haar vriend Tom Finnema succesvol met hun trainings- en handelsstal F.E.-Horses. Rinske zal per 1 maart 2023 het voorzitterschap overdragen aan Dianne Postma.

Na de vergadering was er tijd voor de clinic die verzorgt werd door Marijn Zwart en Mieke ter Schure van stal Zwart – Ter Schure. Tijdens de clinic over het keuringsklaar maken legden ze uit waar zij op letten om het paard zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een keuring. Daarnaast vertelden ze ook wat je als eigenaar zelf al in de voorbereiding kunt doen. Ze gaven aan dat het stappen aan de hand veel kan betekenen voor een paard. Hierdoor zien ze namelijk veel verschillende dingen, en daarnaast zullen ze ook leren om ontspannen te stappen aan de hand naarmate dit geoefend wordt. Tijdens de clinic was er voor de leden ruimte om ook verschillende vragen aan Marijn en Mieke te stellen.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel! Het bestuur wil Stoeterij Het Swarte Paert nogmaals bedanken voor de gastvrijheid, en Stal Zwart – Ter Schure voor hun leerzame en interessante clinic!

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?