Review van de lessenserie tuigen, Samantha de Jong aan het woord!

Home » Nieuws » Review van de lessenserie tuigen, Samantha de Jong aan het woord!

Review van de lessenserie tuigen, Samantha de Jong aan het woord!

14 december 2022

Vanaf 28 oktober gaven Albert Minkema en Mechteld van der Kooi een lessenserie tuigen. Hierbij konden nieuwelingen aansluiten om meer over de tuigsport te leren of om zich juist verder te ontwikkelen. Op deze manier hopen ze meer mensen te enthousiasmeren over de tuigsport en waarbij er een mogelijke doorstroom naar wedstrijden ook gemakkelijker zal zijn.

Eén van de deelnemers aan deze lessenserie was Samantha de Jong. Samantha nam samen met haar 4 jarige merrie Imke deel aan de lessen. Beide waren ze niet ervaren binnen de tuigsport maar Samantha wou op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport. De eerste avond bestond uit theorie. Deze werd volgens Samantha gemakkelijk en duidelijk uitgelegd. Hierbij werd er veel tijd genomen voor het beantwoorden van vragen, en geen één vraag was dom!

Hierna gingen ze de andere vijf avonden met de praktijk aan de slag! Dit was erg leerzaam waarbij de uiteindelijke conclusie was dat haar merrie het op wedstrijden niet zal gaan halen als tuigmerrie. Echter hebben ze beide ontzettend veel geleerd, waarbij haar merrie positief is veranderd. Samantha geeft aan dat Imke met meer oprichting door de baan loopt en meer verruiming laat zien. Al met al een ontzettende leerzaam traject!

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?