Leerzame discussieavond en stalbezoek bij Esther Liano

Home » Nieuws » Leerzame discussieavond en stalbezoek bij Esther Liano

Leerzame discussieavond en stalbezoek bij Esther Liano

2 november 2021

Leerzame discussieavond en stalbezoek bij Esther Liano

Op vrijdagavond 29 oktober was JongKFPS te gast bij Esther Liano, die haar eigen trainingscentrum runt in Harkema. Het programma bestond uit een rondleiding door de stallen van Esther, een buffet en een aansluitende discussieavond over de sport en fokkerij met genodigde sprekers Harm Mulder, Stephanie Dietrich en natuurlijk Esther Liano zelf. Met maar liefst 50 deelnemers en een wachtlijst viel deze activiteit erg in trek.

Esther Liano

Rondleiding

Alle leden werden ontvangen met koffie en thee, gevolgd door een rondleiding door de stallen van Esther. Tijdens de rondleiding stelde Esther haar Friese paarden Romi (Beart), Marnix (Gjalt), Parlein-Romi (Fonger) en Luca (Wimer) aan ons voor. Naast de Friese paarden mochten we ook kennismaken met enkele KWPN’ers en haar unieke vosfries Fleur. Na de rondleiding, gingen we naar de buitenbak waar de Friese paarden aan de hand aan ons werden voorgesteld door Harm Harmstra. Daarna gaf Esther een demonstratie onder het zadel met haar paard Romi. Tijdens de demonstratie heeft Esther ons alles verteld over de juiste training van het Friese paard.

Esther Liano

Discussieavond

Om de discussieavond goed te beginnen stond er eest nog uitgebreid buffet voor iedereen klaar met aardappels, groenten en vlees. Nadat iedereen uitgegeten was zijn we de discussieavond gestart. Deze vond plaats in Esther haar overdekte stapmolen, met enkele tafels, stoelen en heaters zorgde dit voor een gezellige sfeer. De discussieavond stond in het teken van sport en fokkerij, met name over de gezondheid en de toekomstvisie van het Friese paard. De aftrap werd gedaan door het panel, bestaande uit Esther Liano, en genodigde sprekers Harm Mulder en Stephanie Dietrich. Vervolgens mochten we in groepen van 7 -10 personen met elkaar in discussie. Al gauw bleek dat de avond veel te kort was, na een aantal interessante discussies waren we nog lang niet uitgepraat. Hoe dan ook, iedereen was het met elkaar eens dat gezondheid en duurzaamheid een belangrijke rol moet spelen bij de selectie van Friese paarden in de toekomst.

Esther Liano

Wij willen graag Esther Liano, Harm Mulder, Stephanie Dietrich, Harm Harmstra en al onze aanwezige leden bedanken voor het mogelijk maken van deze gezellige en leerzame avond.

Esther Liano
Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?