Dressuurclinic Amber den Heyer

Home » Dressuurclinic Amber den Heyer

Dressuurclinic Amber den Heyer

Hemrik 20 juni 2021 10:00 Toevoegen aan agenda

We mogen weer! Om dit te vieren pakt JongKFPS uit met een special editie van de dressuurclinic. Na het grote succes in oktober 2020 herhalen we de dressuurclinic met Amber den Heyer en deze keer mét paardenfotograaf en JongKFPS-er Wilma Reijenga op de werkelijk prachtige locatie van Stoeterij het Swarte Paert te Hemrik.

Amber den Heyer

Amber den Heyer heeft jarenlang ervaring in het rijden en trainen van Friese paarden tot op het hoogste niveau als stalruiter van Ted Kop Jansen Horses. Met meerdere Friese hengsten is zij succesvol geweest in de lichte tour en ze heeft mooie titels op haar naam weten te zetten, waaronder Europees Kampioen Fries Dressuurpaard 2019 in de klasse ZZ-Zwaar.
Tijdens de lessen gaat Amber terug naar het grote stuk basis, waarin zij focust op de gedragenheid, losgelatenheid, het rechtrichten en de aanspanning in de ontspanning. Het klein aan de hulpen kunnen zetten en communicatie tussen jou en je paard staan centraal in Amber haar lessen.

Wilma Reijenga

Wilma is een echte allround Friese paardenvrouw en geniet op allerlei manieren van deze mooie dieren. Zelf rijdt ze dressuur, doet ze aan tuigen en is ze onderdeel van ‘ de Friese Dravers’. Naast haar werk als verpleegkundige timmert ze sinds mei 2020 professioneel aan de weg als (paarden)fotograaf. Wat haar drijft? Ze vind het waardevol op om een later moment terug te kunnen kijken op bijzondere momenten.

De oplettende kijkers vinden Wilma’s foto’s vaak terug op social media én in de Phryso. Dit is je kans om foto’s door Wilma te laten maken tijdens zo’n leerzame clinic. Voor deze gelegenheid zijn de foto’s bij het tarief ingegrepen.

Wil je Wilma nog wat beter leren kennen? Zij stelde zich eerder al voor in een JongKFPS-rubriek ‘Een kijkje in de stal bij’. Je kunt de vlog bekijken via de link: https://www.youtube.com/watch?v=AWxO–_IA5g

Wil je een indruk van Wilma’s foto’s? Bekijk dan haar portfolio op haar website https://www.wmreijenga.nl/

Stoeterij Het Swarte Paert

In het centrale deel van de Friese Wouden ligt Stoeterij Het Swarte Paert. De stoeterij biedt de mogelijkheid om kennis maken met alle facetten rond het Friese paard en haar cultuur, historie, fokkerij, sport en training, dit doen zij door middel van het geven van rondleidingen, shows en trainingen.

Stoeterij Het Swarte Paert is op 1 oktober 1999 geopend door de heer Loek Hermans, destijds Minister van Onderwijs en later Commissaris der Koningin van Friesland. De realisatie van de bouw vindt zijn oorsprong in een initiatief van een groep liefhebbers van Friese paarden en in het bijzonder voor het Friese vierspan van Leo Kraaijenbrink. Dit vierspan vond destijds zijn thuisbasis in dit onder architectuur gebouwde, luxe complex. Het Friese vierspan heeft onmiskenbaar een enorme bijdrage geleverd aan de mondiale promotie en populariteit van het Friese paard.

Een aantal jaren later is met de oprichting van het Fryso Huys een grote stimulans gegeven aan het gebruik van het Friese paard in de dressuursport. Sinds november 2015 is Stoeterij Het Swarte Paert een samenwerking aangegaan met het talentvolle duo Udo de Haan en Daniëlla Smit.

De basis van Stoeterij Het Swarte Paert is het in stand houden en promoten van het Friese paard en haar rijke cultuur-erfgoed, dit doen zij door middel van het geven van rondleidingen, shows en trainingen.

Wij zijn dankbaar en trots dat we voor deze dressuurclinic welkom zijn op deze prachtige locatie.

Adresgegevens:

Stoeterij “Het Swarte Paert”
Binnenwei 13A
8409 JG Hemrik

 Meer informatie over de locatie is te vinden op https://swartepaert.nl/

 

  • Wat? Dressuurclinic, 45 minuten privéles met 4 rijfoto’s
  • Wanneer? Zondag 20 juni, 2021
  • Waar? Stoeterij Het Swarte Paert
  • Kosten:  €60,-

De dressuurclinic is uitsluitend voor leden van het JongKFPS. Meld je aan door een mail te sturen naar jongkfps@kfps.nl.  Graag vermelden in de mail: Naam ruiter, JongKFPSlid ja/nee, naam paard, leeftijd paard, niveau, afstamming paard, optioneel: heb je specifieke aandachtspunten voor de clinic of een leerdoel? Aanmelden is mogelijk tot 14 juni. VOL = VOL.

Meld je hier aan voor de activiteit

    Open chat
    Hallo,
    Kunnen wij jou helpen?