Workshop voortplanting bij paarden

Home » Workshop voortplanting bij paarden

Workshop voortplanting bij paarden

Lunteren 30 januari 2022 08:30 Toevoegen aan agenda

Voortplanting workshop

Op zondag 30 januari zullen Desiree Gebbink (Pasedes) en Karin Hendriks (Hendriks EQ Repro Consultancy / Seldsum EQ Hendriks) een presentatie en workshop geven waarbij verschillende onderdelen van de merriebegeleiding worden besproken. Dit vindt plaats op de centrale locatie ‘De Nieuwe Heuvel’, te Lunteren.

Desiree is eigenaresse van Pasedes en begeleidt hengstenhouderijen waar sperma van hengsten wordt afgenomen en verwerkt voor inseminatie (gekoeld of diepvries sperma). Er wordt onderzocht op welke wijze veilig sperma kan worden afgenomen, in welke verdunner het sperma het beste kan worden verzonden of worden ingevroren en hengsten met problemen tijdens het dekken of vruchtbaarheid zal zij onderzoeken of het op te lossen is. Zij zal tijdens de presentatie uitleggen hoe op een correcte manier sperma van de hengst wordt gevangen en verwerkt en dit zal zij in de middag demonstreren tijdens de workshop.

Karin Hendriks is Europees Voortplantingsspecialist Paard, werkzaam bij Hendriks EQ Repro Consultancy, Seldsum EQ Hendriks en De Graafschap Dierenartsen. Zij begeleidt o.a. merries om drachtig te worden (ook de “moeilijke” merries), spoelt/transplanteert embryo’s, voert OPU/ICSI uit, ontdooit en transplanteert OPU/ICSI embryo’s, assisteert de merrie tijdens de geboorte van het veulen en helpt het veulen een goede start te maken. Dit is in het kort weergeven, echter eigenlijk kan de functie beter worden omschreven als “paardengynaecoloog”.  Zij zal in de ochtend presenteren wat de merriebegeleiding inhoudt en hoe de merrie op een correcte wijze geïnsemineerd dient te worden. Dit zal vervolgens in de middag tijdens de workshop ook gedemonstreerd worden.

Een zeer informatieve dag die in het kort uitleg geeft over de merriebegeleiding en inseminatie.

  • Locatie: De Nieuwe Heuvel, veenstraat 1, Lunteren
  • Kosten: leden/vrienden €40,-, niet-leden €60,-. Inclusief koffie/thee en een verzorgde lunch.

*Met inachtneming van de corona maatregelen. Opgave is pas definitief als de betaling is ontvangen. Mocht de activiteit niet door kunnen gaan, wordt het volledige bedrag teruggestort.

Meld je hier aan voor de activiteit

De inschrijving is helaas gesloten.
Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?