Webinar: Hirudotherapie bij paarden

Home » Webinar: Hirudotherapie bij paarden

Webinar: Hirudotherapie bij paarden

Lunteren 09 november 2021 19:30 Toevoegen aan agenda

Martsje Bergsma, eigenaar van Hippiek – Training & Educatie, neemt je tijdens het Webinar op dinsdagavond 9 november met veel enthousiasme mee in haar fascinatie voor bloedzuigers; een klein intrigerend beestje dat dient als een natuurlijke apotheek.

Hirudotherapie

Hirudo Medicinales zijn medicinale bloedzuigers en het inzetten hiervan is nog relatief onbekend als therapie voor paarden. Terwijl het juist één van de oudste behandelmethodes voor mens en dier is die al lang voor het begin van onze jaartelling veelvuldig werd toegepast. Bloedzuigers kunnen namelijk vele kwalen en aandoeningen doen herstellen bij mens en dier; denk hierbij aan artrose, oedemen, huidproblemen, hoefbevangenheid, hematomen, peesblessures, gallen, rugproblemen en nog veel meer. Wanneer je de bloedzuigers specifiek inzet om een paard (of mens) te behandelen, heet dit Hirudotherapie. Vernoemd naar het stofje Hirudine wat o.a. zorgt voor de remming van bloedstolling. Naast Hirudine geeft een bloedzuiger nog heel veel werkzame stoffen af tijdens de behandeling. Hoe dit proces precies in zijn werking gaat en wat nu de voordelen zijn van een behandeling met bloedzuigers verteld Martsje tijdens dit Webinar.

Martsje Bergsma

Martsje runt haar eigen bedrijf ‘Hippiek – Training & Educatie, waar ze met regelmaat cursussen, clinics en workshops organiseert. Naast hirudotherapie, geeft Martsje ook sport- en lymfemassage aan paarden en staat ze als intuïtief instructeur vele uren per week in de bak om les te geven aan elke paardenliefhebber die vanuit bewustzijn met zijn/haar paard wil samenwerken; onder het zadel of aan de longe.

Kosten: leden en vrienden: gratis, niet-leden: €5,-

Lijkt je dit wat? Opgeven kan door te mailen naar: JongKFPS@kfps.nl
Opgeven is mogelijk tot 5 november.

Meld je hier aan voor de activiteit

De inschrijving is helaas gesloten.
Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?