Lessenserie Tuigen

Home » Lessenserie Tuigen

Lessenserie Tuigen

Droegehamster Feart 3, Drogeham 28 oktober 2022 19:30 Toevoegen aan agenda

Deze activiteit zit vol. 

Wil jij meer leren over de tuigsport? Maak dan gebruik van deze unieke kans!

Albert Minkema en Mechteld van der Kooi organiseren samen deze winter een tuigcursus. In een serie van zes lessen  kunnen nieuwelingen aansluiten om meer over de tuigsport te leren. Ook mensen die zich meer willen ontwikkelen zijn  van harte welkom.

Voor de meeste disciplines in het paardrijden, zoals springen, dressuur en mennen, worden er reguliere lessen georganiseerd, doorgaans in groeps- en verenigingsverband. Voor het tuigen ligt dit iets anders. Er is een keer een clinic/lezing te volgen of een individuele les te plannen, maar echt een hele cursus, oftewel een serie van lessen is er bijna niet.

Daarom gaan Albert en Mechteld een cursus tuigen geven voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen in de tuigsport, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de tuigsport en hiermee kennis willen maken. Het is niet perse noodzakelijk een paard mee te brengen, je kunt al veel leren door te kijken en luisteren naar de instructies.

De avonden worden georganiseerd op de volgende datums:
* 28 oktober 2022
* 11 november 2022
* 18 november 2022
* 25 november 2022
* 2 december 2022
* 9 december 2022

De volgende kosten zijn hier aan verbonden per avond:
* € 10,00 per deelnemer zonder paard
* € 15,00 per deelnemer met paard

Indien je lid of vriend bent van het JongKFPS kun je de eerste avond (28 oktober) kosteloos deelnemen. Voorwaarde is wel dat je je vooraf opgeeft vóór 21 oktober 2022.

De avonden starten om 19.30 uur en duren -met twee groepen en een pauze –  tot 22.00 uur. De lessen worden gehouden bij HJ Stables  van Henk en Joke Bruining, Droegehamster Feart 3, Drogeham.

 

Eerste avond: theorie

De eerste avond is een bijeenkomst zonder paarden, een theorieavond met informatie over de tuigen, het aanspannen en de manier van bewegen van het paard die nodig is bij het tuigen en hoe dit op te bouwen is in de training. De exacte vulling zal vooral worden afgestemd op de deelnemers die zich aanmelden en de vragen die spelen.

De indeling van de avonden is als volgt:
19.30 – 20.30: groep 1
20.30 – 21.00 inspannen/pauze
21.00 – 22.00: groep 2

Je kunt je opgeven als je nog nooit getuigd hebt en hier graag mee wilt kennismaken. Ook kun je je opgeven als je al geroutineerde bent in de tuigsport. Bij belangstelling kan eventueel na deze lessenserie doorgereden worden met meer- en langspannen. Uiteindelijk deelnemen aan een examen voor het behalen van een tuiglicentie behoort tot de mogelijkheden, hoe gaaf is dat?!

 

Meld je hier aan voor de activiteit

Laat in de opmerkingen de volgende gegevens achter:

  • – Adresgegevens;
  • – Of je met of zonder paard komt;
  • – Ik ben: niet ervaren / wel ervaren / zeer ervaren in de tuigsport (kies hier 1 van).

Indien je met paard komt graag de volgende gegevens toevoegen:

  • – Naam paard;
  • – Leeftijd paard;
  • – Het paard is: niet ervaren / wel ervaren / zeer ervaren in de tuigsport (kies hier 1 van).
De inschrijving is helaas gesloten.
Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?