Excursie naar Denemarken | Stalbezoeken

Home » Excursie naar Denemarken

Excursie naar Denemarken

Denemarken 18 oktober 2019 06:30 Toevoegen aan agenda

Het is bijna zover! 18, 19 en 20 oktober 2019 gaat JongKFPS naar Denemarken!

Programma

Vrijdag – Bezoek Stal Ellemose

In de vroege ochtend vertrekken we met een touringcar vanuit Leek richting Denemarken. In de middag zullen we aankomen in het plaatsje Nordborg waar we Stal Ellemose van Heidi en Jørgen Jørgensen zullen bezoeken. Heidi en Jørgen fokken al bijna 2 decennia lang Friese paarden en hebben onder andere de Friese dekhengst Ulbe 506 gefokt. Na het bezoek gaan we richting Randbøl voor het diner en avondprogramma.

Zaterdag –  Stal Oosterhof en Dressuurstal Helgstrand

Op zaterdag zullen we richting het noorden van Denemarken reizen, naar Suldrup, hier woont fokker Hessel Jan Oosterhof. Met zijn familie emigreerde hij een kleine 30 jaar geleden naar Denemarken om hier een melkveebedrijf op te zetten, inmiddels hebben ze rond 1300 koeien. Naast het melkveebedrijf hebben ze ook een Friese paarden fokkerij en hebben ze dekhengst Yme 507 gefokt.

Na het bezoek in Suldrup reizen we door naar Vodskov om langs te gaan bij dressuurstal Helgstrand. Deze grote dressuurstal is opgericht door Andreas Helgstrand, wie een bronzen medaille heeft gewonnen op de Olympische spelen. De stal is een groot trainingscomplex waar ruim 250 dressuurpaarden staan. Na het bezoek gaan we richting Skanderbørg voor het diner.

Zondag – Richting Duitsland, bezoek Stal Van Den Meyerhöfen en naar huis

Vanuit Skanderborg vertrekken we naar het Duitse plaatsje, Dudensen. Hier zullen we in de middag Stal Van Den Meyerhöfen bezoeken. De stal is eigendom van familie Bothmer en zij zijn sinds 1989 al actief in de fokkerij van Friezen. Naast het fokken, zijn ze ook actief in het aangespannen rijden en trainen ze hun gefokte paarden zelf. Na het bezoek gaan we richting Nederland.

 

Kosten en opgave*

  • JongKFPS-leden: €225
  • Niet JongKFPS-leden kunnen ook mee, maar voor hen is de prijs €305 (de volledige kostprijs).
  • * Direct betalen bij opgave
  • ** Hotel, ontbijt, lunch en diner is bij de prijs inbegrepen
  • (let op! op vrijdag moet je je eigen lunch meenemen voor tijdens de heenreis).
  • ***Vervoer is geregeld, we gaan met een touringcar.
  • Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar jongkfps@kfps.nl.
  • Je opgave is geldig wanneer aan de betaling is voldaan (je krijgt dan een mail met betalingsinstructies). Opgeven kan tot en met 25 september.
  • Er is een limiet van 40 opgaven, dus wees er snel bij
Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?