Enthousiaste menners na menclinic met Jelle van der Weide

Home » Nieuws » Enthousiaste menners na menclinic met Jelle van der Weide

Enthousiaste menners na menclinic met Jelle van der Weide

18 oktober 2021

Enthousiaste menners na primeur menclinic met Jelle van der Weide

Op vrijdagavond 24 september vond onze eerst georganiseerde menclinic plaats bij Manege Sanninghoeve te Oudega. Jelle van der Weide, eigenaar van Handel & Trainingsstal de Weidhoeve, gaf elke combinatie 30 minuten privéles. Nadat wij gastvrij werden ontvangen met koffie en thee door Manege Sanninghoeve, maakte de eerste combinatie zijn opwachting in de ruime binnenbak.

Jongkfps-menclinic

Diverse combinaties

Aan diversiteit tijdens de clinic ontbrak het niet. Waar de ene combinatie zich wou richten op het wedstrijdklaar maken, richtte de andere combinatie zich op de oefeningen voor het Z. Doordat alle deelnemers van te voren hun aandachtspunten konden doorgeven, wist Jelle waar hij tijdens de les de focus op kon leggen. Dit pakte goed uit, naarmate de les vorderde begonnen de paarden steeds fijner te lopen. De deelnemers waren na afloop één voor één enthousiast en de punten waar zij tegen aan liepen tijdens de trainingen konden tijdens de menclinic goed worden opgelost. Al met al, kijken wij terug op een leerzame primeur van de JongKFPS menclinic, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Jongkfps-menclinic-foto-1

Jelle van der Weide

Jelle heeft zijn eigen Training & Handelsstal de Weidhoeve, waar hij zich voornamelijk richt op de aangespannen sport van zowel Friezen als KWPN tuigpaarden. Daarnaast ment Jelle twee dagen in de week de paarden voor de ABFP-test en geeft hij in de avonduren veel instructie. Zelf is hij actief in zowel de mensport als de tuigsport. Jelle komt uit in de Young Riders Competitie en hij rijdt zeer succesvol in de menwedstrijden.

 

Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?