Drie nieuwe bestuursleden!

Home » Nieuws » Drie nieuwe bestuursleden: Marije Schreven, Mirjam Ruiter en Sophie Leemans

Drie nieuwe bestuursleden: Marije Schreven, Mirjam Ruiter en Sophie Leemans

2 februari 2023

We starten 2023 met maar liefst 3 nieuwe bestuursleden.

Marije Schreven, Mirjam Ruiter en Sophie Leemans komen ons bestuur versterken. We stellen ze graag aan jullie voor!

Marije Schreven - Planning & activiteiten

Ik ben Marije Schreven, 33 jaar oud en kom uit Weert. Ik ben werkzaam op een middelbare school in Eindhoven als leerlingbegeleider. Opgegroeid tussen de paarden op de hengstenhouderij van mijn ouders, ben ik besmet geraakt met het Friese paarden virus. Enkele jaren geleden heb ik de kans gekregen om een kroonmerrie aan te kopen, waarna ik hobbymatig ben begonnen om een kleinschalige fokkerij op te zetten. Deze kleinschalige fokkerij heeft er in 2020 voor gezorgd dat ik bij het Jong KFPS jonge fokker van het jaar ben mogen worden.

Momenteel ben ik in de fokkerij actief met mijn merries Vrouwke fan Stal Swarte Fryske (Kroon AA) en Bieke (Kroon Sport AA). Daarnaast heb ik uit deze foklijn nog een 4 jarige hengst, een 2 jarige merrie en een jaarling. Het bezoeken van fokdagen en keuringen vind ik erg leuk om te doen, zowel met mijn eigen paarden als om de prestaties van andere paarden te volgen.

Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan bij het bestuur van jong KFPS en kijk uit naar het organiseren van leuke en leerzame activiteiten. De jeugd heeft de toekomst en daarom vind ik het belangrijk om juist hen te stimuleren en te enthousiasmeren over ‘ons zwarte goud’!

Sophie Leemans - Marketing & PR

Ik ben Sophie Leemans, 20 jaar oud en kom uit Maarheeze. De liefde voor paarden zat er bij mij al vroeg in. Mijn opa heeft altijd Friezen gefokt en mijn moeder heeft dit later van hem overgenomen. Op mijn 5e begon ik met ponyrijden op een kleine witte A pony. Daarna groeide ik door tot een D pony en toen we die op mijn 16e verkochten, gingen we opzoek naar een paard. Ik was ervan overtuigd dat ik een KWPN’er wilde en was dan ook fanatiek internet aan het afstruinen met de hoop dat ik een leuke zou vinden, maar op dat moment kwam Willem L. als 3-jarige hengst uit de opfok. Toen hij net zadelmak was mocht ik een rondje op hem rijden en ik was meteen verliefd. Daar begon mijn Friezen-avontuur en inmiddels kan ik niet meer zonder ze! Na Willem L. volgde er meerdere paarden uit de opfok. Met 3 daarvan rijd ik op dit moment in de dressuursport.

Naast het rijden, vind ik het fokken ook heel leuk. Samen met mijn moeder kiezen we de hengsten uit en bezoeken we elk jaar veel fokdagen en keuringen. Met eigen fokproducten gaan we ook naar keuringen. Zo is onze merrie Nelia L. in 2022 Model geworden en haar moeder Sophie L. in 2008 Reserve Kampioen op de Centrale Keuring. Helaas hebben we haar afgelopen jaar moeten laten inslapen, maar gelukkig kunnen we nog elke dag genieten van haar nageslacht. Zo heeft Nelia L. afgelopen jaar het merrieveulen Ted L. gekregen.

Ook heb ik mijn eerste veulentje gekocht; Tina Hertsje A.B. Hiermee hoop ik een mooi begin gemaakt te hebben met mijn eigen foklijn.

Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de opleiding Voeding & Diëtetiek, maar het allerliefst ga ik verder in de paarden. Hoe dat zich in de toekomst gaat vormgeven vind ik nog lastig te zeggen maar een bestuurstaak binnen het JongKFPS past hier zeker bij. Ik heb zin om aan de slag te gaan en het bestuur vanuit het zuiden te versterken!

Mirjam Ruiter - Secretaris

Mijn naam is Mirjam Ruiter en ik ben 22 jaar oud. Ik ben opgegroeid tussen de Friese paarden. Mijn opa heeft ooit 1 Friese merrie gekocht en is daarmee gaan fokken. Daar is mijn vader mee doorgegaan. Momenteel hebben we thuis 15 Friezen op stal staan. We fokken jaarlijks ongeveer 5 veulentjes. Met de meeste paarden gaan we naar de keuring. Tot 2 jaar geleden reed ik met mijn KWPN’er in het Z2 en reed bij MGPNGP. Helaas werd ze ziek en hebben we haar laten inslapen. Tussendoor en daarna reed ik af en toe een aantal friezen erbij die bij ons op stal stonden.
Mijn passie ligt echt bij het wedstrijd rijden, omdat je dan een doel hebt. Op dit moment lukt het helaas niet om dit te combineren met mijn studie, waardoor ik nu even niet fanatiek rijd. Ik hoop dit na mijn studie weer op te pakken. Ik zit nu in het laatste jaar van de bachelor rechten aan de RUG in Groningen.
Binnen het bestuur zal ik mij gaan bezighouden met secretariële taken. Ik kijk er naar uit om een leerzame, maar vooral een leuke tijd te hebben als bestuurslid van JongKFPS en ik hoop andere jongeren ook enthousiast te kunnen maken over het Friese paard!
Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?