Denise Klap is Dé Jonge Fokker van 2021!

Home » Nieuws » Denise Klap: Jonge Fokker van 2021!

Denise Klap: Jonge Fokker van 2021!

18 september 2021

Denise Klap

Tijdens de Centrale Keuring mocht Denise Klap uit Heinkenszand (Zeeland) de 6de titel voor JongKFPS Fokker van het Jaar op naam schrijven. ‘Hier ben ik heel trots op en het is heel leuk dat we zo in het zuiden meedoen met de Friese paarden’, aldus Denise. De Jonge Fokker prijs, een dekking t.w.v. €1000 werd overhandigd door JongKFPS voorzitter Sietske Veenje, KFPS voorzitter Detlef Elling en penningmeester Miel Jansen.

Jonge Fokker Prijs

Sinds 2016 reikt JongKFPS ieder jaar de prijs ‘Jonge Fokker van het jaar’ uit. De Jonge Fokker die het afgelopen jaar de meeste successen heeft behaald met zijn/haar fokproducten mag een gratis dekking naar keuze in ontvangst nemen. Het fokken is voor jongeren vaak moeilijk te realiseren door gebrek aan faciliteiten en middelen. Door deze titel, en de bijbehorende prijs: een gratis dekking t.w.v. 1000 euro gesponsord door het KFPS, worden jonge fokkers gestimuleerd om het beste uit hun gefokte paarden te halen en de fokkerij door te zetten.

Succesvol op de fokdag in Nisse

Afgelopen zomer wisten Denise met man Peter de Meulmeester op de fokdag in Nisse de hoofdprijs binnen te halen met Ysah PD vd Swarte Proenker Ster (Hessel 480 x Tsjalke 397) die fokdagkampioen werd. Bovendien werd Quinti PD vd Swarte Proenker (Tymen 503 x Beart 411) kampioen bij de merrieveulens en jeugdkampioen én reserve fokdag kampioen. ‘Opvallend, alweer een jonge fokker uit het zuiden’, aldus JongKFPS voorzitter Sietske Veenje. ‘We kregen veel inzendingen en de animo voor de Jonge Fokker van het Jaar was groot.’

 

JongKFPS-jonge-fokker-denise-op-keuring (1)
Open chat
Hallo,
Kunnen wij jou helpen?