Over JongKFPS


JongKFPS is een vereniging voor liefhebbers van het Friese paard en richt zich op jongeren tussen de 16 en 35 jaar. JongKFPS biedt iedere Friezen liefhebber de kans om zich meer te ontwikkelen op het gebied van sport en fokkerij. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd door het gehele land, van fokkerijbezoeken tot clinics. Op het moment kent de vereniging ruim 300 leden.

Doel

Het doel van JongKFPS is om jongeren enthousiast te maken voor het Friese paard en hen meer te betrekken bij sport en fokkerij. Daarnaast wil JongKFPS de doorstroom van jongeren naar diverse raden en commissies binnen het KFPS (Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-stamboek) bevorderen. JongKFPS probeert dit te bereiken door het organiseren van activiteiten waarbij kennisoverdracht centraal staat. Zowel allerlei fokkerijaspecten als verschillende sportdisciplines zullen hierbij worden belicht.

Voor wie?

Iedereen tussen de 16 en 35 jaar kan lid worden van JongKFPS. Door een gevarieerd activiteitenprogramma, is er voor iedere Friezen liefhebber wat wils. Op basis van jouw interesse kun je bepalen aan welke activiteit je deelneemt. Om lid te worden van het JongKFPS hoef je geen lid te zijn van het KFPS of in bezit te zijn van een Fries paard.

Vrienden van JongKFPS

Als je ouder bent dan 35 jaar kun je Vriend van JongKFPS worden. Als Vriend van JongKFPS steun je JongKFPS en daarnaast krijgen Vrienden de nieuwsbrief toegestuurd en zijn zij welkom bij de meeste activiteiten georganiseerd door het JongKFPS.