Bestuur


De volgende leden vullen nu het bestuur van JongKFPS

Sietske Veenje
Voorzitter

Ik ben Sietske Veenje en sinds 2018 ben ik betrokken bij JongKFPS. Vanaf dit jaar mag ik de voorzitter zijn van deze prachtige vereniging. Ik ben 24 jaar oud en ik studeer Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel ben ik werkzaam als 6-jaars student in het Medisch Centrum Leeuwarden en weekends werk ik als triagiste bij Dokterswacht Friesland. Samen met mijn vader ben ik trotse eigenaresse van twee Friezen: Vimke R.V., een 22 jarige ster merrie en Jildau H.V., een 8-jarige merrie van Norbert. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met de paarden. Binnen mijn familie zijn veel successen behaald in de (Friese) paardenwereld, iets waar ik erg trots op ben. Ondanks dat ik van kleins af aan betrokken ben geweest in deze wereld, valt er voor mij ook nog veel te leren. Onlangs heb ik al wel met veel plezier cursus beoordelen 1 en 2 gevolgd, dat kan ik iedereen aanraden. Ik leer nog graag veel meer en hoop met JongKFPS-ers veel leerzame en leuke activiteiten te organiseren en te beleven!

Marit Kroon
Penningmeester

Mijn naam is Marit Kroon, ik ben 22 jaar en kom uit Scharsterbrug. Ik studeer Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen. Ik heb een grote liefde voor het Friese paard. Deze liefde heb ik van jongs af aan meegekregen van mijn Pake, die jarenlang Friese paarden heeft gefokt en in de tuigsport actief was. Ik ben regelmatig te vinden bij Paardensport Vereniging “De Oorsprong” te Sint Nicolaasga, een vereniging met veel Friese paarden. Wij fokken onder de naam ‘Fan Skarren’. Heden hebben wij drie Friese paarden, waaronder stermerrie Wytske fan Skarren (v. Andries 415) uit stam 133. Mijn doel is om de fokkerij door te zetten zodra ik klaar ben met mijn studie. Iets dat mij bezighoudt is de gezondheid en duurzaamheid van het Fries ras. Ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van het bestuur van JongKFPS. Ik hoop dat ik nog veel mensen kan ontmoeten die de passie voor het Friese paard met mij delen en vele leuke activiteiten mag organiseren.

Rinske Engelsma
Marketing en Design

Mijn naam is Rinske Engelsma, ik ben 19 jaar oud en woon in Oudemirdum. Op het moment studeer ik Bedrijfskunde en Agri Business aan de Hogeschool Aeres in Dronten. Hiervoor heb ik de opleiding Marketing en Evenementen afgrond. Thuis ben ik opgegroeid met het Friese paard. Mijn vader was vroeger jurylid bij het KFPS. Thuis fokten we met het Friese paard en deden handel in zowel binnen- als buitenland. De liefde voor het Friese paard is bij mij gebleven. Op het moment ben ik trotse eigenaresse van 2 Friese merries, waar ik elke dag veel plezier mee beleef. Sinds kort ben ik actief als bestuurslid van het JongKFPS met de functie marketing en evenementen. Ik vind het een mooie manier hoe het Jong KFPS de kennis van het Friese paard bij de leden overbrengt. Het initiatief om mensen bij elkaar te brengen, en op deze wijze ervoor te zorgen dat het netwerk van de leden wordt verbreed, is iets wat mij erg aanspreekt.

Hylkje Terpstra
Secretaris

Ik ben Hylkje Terpstra, 23 jaar oud en woon in Groningen. Ik studeer Bedrijfskunde, en ben momenteel mijn master in Management Accounting en Control aan het afronden. Bij mijn ouders in Eastermar staat mijn eerste Friese paard: Rimke D fan Sumar (v. Pier 448), een 7-jarige ster merrie, waar ik samen met mijn ouders komend jaar ons eerste zelf-gefokte veulen uit verwacht. Het verbeteren van beweging, lichaamsgebruik en de duurzaamheid van een paard is iets wat mij erg aanspreekt, en wat zowel in fokkerij als rijden terugkomt! Samen met JongKFPS wil ik graag meer mensen enthousiasmeren voor het Friese paard, en alle aspecten en disciplines die hier mee mogelijk zijn. Ik hoop van JongKFPS veel kennis en ervaringen te kunnen bundelen om zo nog meer, beter en langer te kunnen genieten van dit prachtige ras!

Marije Steensma
Online Marketing

Hoi! Mijn naam is Marije Steensma en ik ben 20 jaar oud. Momenteel ben ik bezig met de Bachelor Dierwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Daarna wil ik de master ‘Genetics and Biodiversity’ gaan volgen. Thuis fok ik samen met mijn vader Friese paarden onder de naam Fan Carda Hûs. We hebben op het moment 2 fokmerries, een Wimer 461 en een Eibert 419. Deze rijd ik recreatief om ze fit te houden. Daarnaast hebben we een twenter van Haike 482. Mijn interesse ligt voornamelijk bij de fokkerij. Ik wil hier graag meer kennis over opdoen en deze kennis delen met andere liefhebbers. Mijn doel als bestuurslid van JongKFPS is doormiddel van leerzame en diverse activiteiten, jongeren enthousiast te maken voor de fokkerij van het Friese paard.

Dianne Postma
Algemeen Bestuurslid / Planning activiteiten

Mijn naam is Dianne Postma en ik ben 22 jaar oud. Momenteel volg ik de AD studie Human Resource Management aan de NHL Stenden in Leeuwarden. Van jongs af aan ben ik al fan van het Friese ras. Vroeger ben ik hobbymatig begonnen met rijden op een manege waar ik veel geleerd heb en deze hobby is inmiddels uitgegroeid tot mijn passie. Sinds een aantal jaar rijd ik een Uldrik 457 x Tsjalke 397 stermerrie waarmee ik in de dressuursport in de klasse Z1 uitkom, hiermee sta ik ook op de foto. De eigenaren hebben mij destijds de kans gegeven om samen met haar te groeien. Samen met deze eigenaren houd ik mij dagelijks met veel plezier bezig met de fokkerij, de keuringen en de dressuursport. Via het JongKFPS hoop ik de jongere generatie net zo enthousiast te maken voor de fokkerij en alles rondom het Friese ras als dat ik ben.