Bestuur


De volgende leden vullen nu het bestuur van JongKFPS

Sietske Oosterbaan van Peski
Voorzitter

Mijn naam is Sietske Oosterbaan van Peski en ik ben 23 jaar oud. Momenteel ben ik bezig met mijn master Sustainable Food Process Engineering binnen de studie  Levensmiddelentechnologie aan de universiteit van Wageningen. Ik ben opgegroeid met Friese paarden en mijn passie voor het Friese ras heb ik van mijn moeder en pake. Vroeger nam ik altijd de veulens voor mijn rekening. Ik zorgde ervoor dat ze netjes aan het lijntje liepen en mak werden. Nu richt ik me meer op de fokkerij. Thuis fokken wij onder de naam Fan Synaeda. We fokken met 2 stammen, te weten stam 2 en stam 50. Op de foto is Maia fan Synaeda (ster, Tsjalle x Myrtha fan Synaeda, model) uit stam 2 en mijn eerste fokproduct Frisius fan Synaeda (Bartele x Tsjalle) te zien. Dit jaar hebben we een Omer veulentje van Maia, Imke fan Synaeda. Ik hoop dat ik meerdere mensen van mijn leeftijd kan enthousiasmeren voor het Friese ras door met de andere bestuursleden van het JongKFPS interessante activiteiten te organiseren. Zo kom ik met meerdere paardenliefhebbers in aanraking en kan ik veel kennis op doen.

Amarins de Vries
Penningmeester

Mijn naam is Amarins de Vries en ben 28 jaar oud. In 2015 ben ik afgestudeerd als pedagoog op de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Ik woon in Tjalleberd en stal A.d.V is gevestigd in Gersloot vlakbij Heerenveen. In 2008 is de liefde voor het Friese paard ontstaan met de aankoop van Pietsje R. (Leffert x Sjaard). Deze liefde is alleen maar gegroeid en inmiddels staan er 9 Friese paarden op stal en worden er gemiddeld 3 veulens per jaar gefokt. Mijn interesses liggen voornamelijk bij de fokkerij en het trainen van Friese paarden voor de keuring en de dressuursport. Het lijkt mij een uitdaging om jonge mensen enthousiast te maken voor het Friese paard. Kennis te delen en nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen als ik. Op de foto sta ik samen met Ylja A.d.V (Hessel x Doaitsen) die als 2 jarige jeugdkampioen is geworden van fokvereniging It Fryske Greidhynder.

Sietske Veenje
Secretaris

Ik ben Sietske Veenje en ik ben sinds januari 2018 de secretaris van JongKFPS. Ik ben 22 jaar oud en ik studeer Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel ben ik coassistent in het Martiniziekenhuis te Groningen en weekends werk ik als triagiste bij Dokterswacht Friesland. Samen met mijn vader ben ik trotse eigenaresse van twee Friezen: Vimke R.V., een 20 jarige ster merrie en Jildau H.V., een 6-jarige merrie van Norbert. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met de paarden. Binnen mijn familie zijn veel successen behaald in de (Friese) paardenwereld, iets waar ik erg trots op ben. Ondanks ik van kleins af aan betrokken ben geweest in deze wereld, valt er voor mij ook nog veel te leren. Het fokken heb ik tot nu toe altijd aan de familie overgelaten, maar zodra ik hier de mogelijkheid toe heb ga ik het zelf doen. Als voorbereiding hierop ben ik lid geworden van JongKFPS. Het lijkt mij erg leuk om meer kennis op te doen en om meer betrokken te worden bij het stamboek. Ik hoop met JongKFPS veel leerzame en leuke activiteiten te organiseren en te beleven!

Marit Kroon
Bestuurslid

Mijn naam is Marit Kroon, ik ben 22 jaar en kom uit Scharsterbrug. Ik studeer Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen. Ik heb een grote liefde voor het Friese paard. Deze liefde heb ik van jongs af aan meegekregen van mijn Pake, die jarenlang Friese paarden heeft gefokt en in de tuigsport actief was. Ik ben regelmatig te vinden bij Paardensport Vereniging “De Oorsprong” te Sint Nicolaasga, een vereniging met veel Friese paarden. Wij fokken onder de naam ‘Fan Skarren’. Heden hebben wij drie Friese paarden, waaronder stermerrie Wytske fan Skarren (v. Andries 415) uit stam 133. Mijn doel is om de fokkerij door te zetten zodra ik klaar ben met mijn studie. Iets dat mij bezighoudt is de gezondheid en duurzaamheid van het Fries ras. Ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van het bestuur van JongKFPS. Ik hoop dat ik nog veel mensen kan ontmoeten die de passie voor het Friese paard met mij delen en vele leuke activiteiten mag organiseren.

Rinske Engelsma
Bestuurslid

Mijn naam is Rinske Engelsma, ik ben 19 jaar oud en woon in Oudemirdum. Dit jaar heb ik de opleiding Marketing & Evenementen afgerond en na de zomer zal ik starten met de opleiding Bedrijfskunde en Agri Business aan de Hogeschool Aeres in Dronten. Thuis ben ik opgegroeid met het Friese paard. Mijn vader was vroeger jurylid bij het KFPS. Thuis fokten we met het Friese paard en deden handel in zowel binnen- als buitenland. De liefde voor het Friese paard is bij mij gebleven. Op het moment ben ik trotse eigenaresse van 2 Friese merries, waar ik elke dag veel plezier mee beleef. Sinds kort ben ik actief als bestuurslid van het JongKFPS met de functie marketing en evenementen. Ik vind het een mooie manier hoe het Jong KFPS de kennis van het Friese paard bij de leden overbrengt. Het initiatief om mensen bij elkaar te brengen, en op deze wijze ervoor te zorgen dat het netwerk van de leden wordt verbreed, is iets wat mij erg aanspreekt.