Volle bak bij het symposium / tafelgesprek!


31/10 – Symposium / tafelgesprek over voortplanting, vruchtbaarheid, de invloed van sport en het management er om heen.

Het was volle bak in St. Nyk!┬áZo’n 80 JongKFPS en Bond Merriehouders Fries Ras leden waren bij de fertiliteit avond. Jong en oud zat verdeeld over de tafels met aan elke tafel een gespreksleider.

­čöŞDe voortplanting en vruchtbaarheid van het Friese paard, invloeden van de combinatie met sport en de voeding/management er om heen.­čöŞ

De avond begon met een presentatie van DA Tineke de Haan en voedingsdeskundige Arjen Smits. Na de presentatie werden aan tafel stellingen besproken, ervaringen gedeeld en werd er veel kennis opgedaan. DA Tineke de Haan en Arjen Smits liepen door de zaal voor extra vragen.

Aan het einde werden de stellingen plenair besproken en gaven de tafelleiders een korte samenvatting van wat er vooral naar voren kwam tijdens het rondetafelgesprek. Hier kwamen mooie onderwerpen en vraagstukken naar voren, waar andere tafels weer op konden reageren of waar verder over nagedacht werd.

Als afsluiter werd er nog even geborreld en konden we een kijkje nemen in het oude stallen gedeelte van Stoeterij de Oorsprong.

Met dank aan: Harm Mulder, John Boot, Hindrik Kuiper, Leny Haytema, Willem Houterman, Stan Derksen, Bart Aerts, Roel Oldenburger, Tineke de Haan en Arjen Smits