Succesvolle dressuurclinic van Lisanne Veenje voor JongKFPS


Het JongKFPS organiseerde op 13 april jongstleden een dressuurclinic met Lisanne Veenje. Met veel aandacht hielp de Grand Prix amazone de enthousiaste JongKFPS leden in hun dressuurrijden. De JongKFPS’ers werden een half uur lang individueel begeleid, waarin ieder duidelijk progressie maakte.

In de imposante binnenhal van Stal Jede te Vledder vond de clinic plaats. Tussen de witte hekjes wisten de deelnemers al gauw de ontspanning bij hun paard op te zoeken met hulp van Lisanne. Ontspanning en losgelatenheid waren onderwerpen die veel naar voren kwamen tijdens de clinic.

‘Ik ben met veel deelnemers bezig geweest met het loswerken en actief houden, scherp zijn aan het been’, zegt Lisanne. De deelnemers konden ervoor kiezen om een proef te rijden, op een eigen gekozen niveau. Uiteindelijk kozen de meesten toch voor een openbare les om te werken aan de basis, waarbij het loswerken centraal staat. ‘De basis is, en blijft het belangrijkste. Hier wordt al snel het loswerken vergeten.’ Aldus Lisanne. JongKFPS lid Iris Seefat: ‘Lisanne had al gauw door met welke punten ik moeite had, welke terug te leiden waren naar de basis’.

Lisanne heeft veel ervaring heeft met het trainen van paarden op alle niveaus. Ze heeft haar eigen trainingsstal en traint voornamelijk Friese paarden, van beleren tot Grand Prix. Daarna

JongKFPS-lid Iris Seefat tijdens de les van Lisanne

ast is Lisanne zeer succesvol in de Grand Prix met de Friese hengst Friesen Exklusiv Wirdmer en won bijvoorbeeld onlangs de Pas de Deux kür op muziek met Wendy Okkema en haar Eos tijdens Indoor Brabant. Lisanne heeft veel ervaring met het opleiden van jonge paarden in alle klassen en brengt ze uit in de sport, waarvan 3 op dit moment in de subtop. Haar ervaring en kennis wist ze goed over te brengen op de deelnemers.

De JongKFPS leden waren van uiteenlopende niveaus en zo ook hun paarden. Ondanks dat wist Lisanne iedere deelnemer met ontspannen gevoel en tevredenheid te laten afstappen.  Al met al, JongKFPS kan terugkijken op een geslaagde en leerzame middag voor haar leden.

JongKFPS is een vereniging voor liefhebbers van het Friese paard en organiseert regelmatig activiteiten op het gebied van sport en fokkerij. Kijk voor meer informatie op de website(www.jongkfps.nl).

Tekst: Marit Kroon