JongKFPS 10 jaar: ‘het enthousiasme is groter dan ooit’


Het JongKFPS bestaat op woensdag 4 december precies 10 jaar. ‘We hebben zo’n 275 leden’, vertelt voorzitter Sietske Oosterbaan Van Peski. ‘En het enthousiasme is groter dan ooit.’  Het JongKFPS is opgericht in 2009 door Daniëlle van Vliet, Wendy van der Veen, Herman Matthijssen, Emilie-Julie Bos en Sabien Zwaga.

Excursie Denemarken hoogtepunt

Het JongKFPS organiseert thema-avonden, clinics en excursies voor jongelui tussen 16 en 35 jaar die een passie voor Friese paarden hebben. Ook de jaarlijkse uitreiking van de ‘Jonge fokker van het jaar’ is in handen van het JongKFPS. Een van de hoogtepunten van afgelopen jaar was zonder twijfel de meerdaagse excursie naar Denemarken eind oktober. Een bus vol JongKFPS leden ging op bezoek bij collega Friese paardenfokkers in Denemarken en Duitsland.

Feestavond 22 februari

Natuurlijk wordt het 10-jarig jubileum gevierd: op 22 februari organiseert het JongKFPS een show- en feestavond bij Stal Jede in Vledder. Meerdere KFPS-dekhengsten, het Z-friezenteam, Lisanne Veenje en de Friese Dravers o.a. zullen naar Vledder komen voor de show. Kijk bij evenementen voor meer informatie over de show- en feestavond.

 

 

 

 

 

bron: www.phryso.com