JongKFPS blikt terug op geslaagd jubileumfeest


Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van JongKFPS, werd op zaterdag 22 februari bij Stal Jede een show- en feestavond georganiseerd. Diverse acts mochten hun opwachting maken, ook werden er enkele KFPS-dekhengsten gepresenteerd. Met ruim 250 aanwezigen, zowel jong als oud, kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde avond.

Bestuurswissel

De avond startte met het feliciteren van de bestuursleden van het JongKFPS onder aanwezigheid van KFPS bestuurslid, de heer Peter Bazuijnen. Tijdens deze avond vond ook het officiële aftreden van voorzitter Sietske Oosterbaan en penningmeester Amarins de Vries. Sietske Veenje mag zich vanaf nu voorzitter noemen, en Marit Kroon neemt de taak penningmeester op haar. Al inzittend bestuurslid Rinske Engelsma blijft zich richten op de Marketing & PR. Daarnaast werden 3 nieuwe bestuursleden geïntroduceerd, Hylkje Terpstra, Dianne Postma en Marije Steensma.

De shows

Spreker Henk Dijkstra, die overigens het hele showprogramma aan elkaar knoopte, opende de feestavond. Al snel kwam de eerste act in de baan, Susan Wind met Crystal Jede, die het publiek vertelde over het opleiden van een jong dressuurpaard. Daarna werd het tijd voor een presentatie van dekhengsten, Waander 512 en Fonger 478. Een nieuwe goedgekeurde hengst van 2019, Waander 512, gestationeerd bij eigenaar Olaf Visser, werd onder het zadel gepresenteerd door eigenaar Merle Veurink. Reserve kampioen van HK 2020, Fonger 478, presenteerde zich uitstekend aan de hand.

Al snel volgden de Friese dravers, onder leiding van Fokje Nijdam, in de baan. Met maar liefst 4 paarden ‘onder de man’ en twee paarden voor de sulky, was het een waar spektakel om te zien.

Lisanne Veenje vertelde over het trainen van een Subtop paard. Terwijl zij dit deed, pareerde ze met Aftonmora Friesian’s Siert 499 door de baan en liet een aantal Subtop oefeningen zien.

Viervoudig winnaar van de Silver Bowl, Eise 489, was ook aanwezig. De hengst werd door Jelmer Chardon in de lange lijnen aan het publiek gepresenteerd. Ook Loadewyk 431 mocht zijn opwachting maken in Jede. Hij werd netjes onder het zadel gepresenteerd door Janine Poelstra. Zij zijn nog maar sinds kort een combinatie.

Hierna volgden 7 ruiters met paarden de baan in, die allemaal de titel ‘Beste Tuiger onder het zadel’ mee naar huis wouden nemen. Sponsoren Divoza Horseworld en Westeind Ruitersport stelden mooie prijzen beschikbaar voor de nummer 1, 2 en 3, en tevens het schoonste geheel. Jury Nanning Lemstra en Hendrik Eppinga gaven mooi commentaar en hieruit volgde een winnaar: Susan Wind met Juwiel H fan Lutke Peinjum.

Naast Waander 512, was ook de andere troef van Olaf Visser present, namelijk Wolter 513. Ook Tjalling de Boer presenteerde zijn eerste, in 2018 goedgekeurde hengst Teun 505, in de lange lijnen.

Als afsluiter van de drukbezette avond, kwam Lisanne Veenje met Friezen Exclusiv’s Zen de baan in en verzorgde een mooie kür op muziek.

Afterparty

De avond werd feestelijk afgesloten met zanger en DJ, Singer in Suit. Met een divers programma en het vele publiek vol lof, kunnen wij terugblikken op een geslaagd jubileumfeest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Johanna Faber