JongKFPS blikt terug op een geslaagde hengstenkeuring


Afgelopen weekend was het zover, Faderpaard 2019! Van donderdag tot en met zaterdag kon er volop worden genoten van prachtige Friese hengsten. De hengstenkeuring trapte af met de tweede bezichtiging. De derde bezichtiging vond plaats op vrijdagmiddag, 39 hengsten werden uiteindelijk gekozen om deel te nemen aan het Centraal Onderzoek.

Op vrijdag hebben de bezoekers van HK2019 kunnen genieten van het clinicprogramma georganiseerd door JongKFPS en het KFPS. Het clinicprogramma bestond uit interessante lezingen en clinics. De lezingen in het WTC-hotel waren populair en gingen in op zaken die een rol spelen in de huidige tijd, zoals röntgenologie tijdens het screenen van paarden en het trainen tot de Grand Prix. In het strodorp werden clinics gegeven over onder andere het toiletteren, het trainen van Friese paarden en het redden van paarden in nood.

Op zaterdag kwamen vele dekhengsten naar Leeuwarden voor de hengstenkeuring. Jurre 495 werd wederom gekozen tot kampioen van de hengstenkeuring. Markus 491, halfbroer van Jurre, werd reservekampioen.

Tijdens HK2019 heeft JongKFPS een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. We hopen jullie gauw te zien tijdens onze activiteiten. In de volgende nieuwsbrief lezen jullie meer over komende activiteiten!

Clinic van Horst Becker

Jurre 495 tijdens de hengstenkeuring