JongKFPS blikt terug op leerzame dressuurclinic door Amber den Heyer


Op zondag 25 oktober 2020 waren wij te gast bij manege De Vier Hoeven te Leusden, nabij Utrecht. We waren verrast door de oase van rust tussen de snelweg en het industrieterrein, mooi centraal in het land. Amber verwelkomde ons al vroeg in de ochtend. De weersvoorspellingen waren niet rooskleurig dus de binnenbak was gereserveerd, maar wat bleek? Het was de hele dag prachtig weer dus maakten we gebruik van de royale buitenbak. Dit tot groot genoegen van fotograaf Ingrid Truijens, zij was de hele dag aanwezig om alle combinaties vast te leggen. Ingrid is een bekende van het JongKFPS, vorig jaar was zij mee op onze reis naar Denemarken. De aard van de activiteit en de locatie maakten het mogelijk om een ‘corona-proof’ JongKFPS-evenement te beleven.

Diverse niveaus

De dag was gevuld met allerlei verschillende dressuurcombinaties. Niveaus varieerden van B tot en met Z. De meeste ruiters hadden uiteraard een Fries paard meegenomen, maar ook andere rassen waren welkom. Vooraf werden de leerdoelen in een kort kennismakingsgesprek besproken, daarna werd er hard gewerkt. De focus lag op het op lengte rijden van het paard met goed ruggebruik en adequate communicatie tussen mens en dier. De intensieve privélessen duurden 45 minuten per combinatie en er werd veel geleerd. Dit maakte dat iedere combinatie voldaan en met genoeg huiswerk huiswaarts ging.

Nieuwe mogelijkheid

Op 29 november 2020 zal amber opnieuw de mogelijkheid bieden om op deze locatie lessen te volgen. Een groot deel van de deelnemers heeft zich weer aangemeld, maar er zijn nog plekken vrij. Wil je er graag bij zijn? Neem dan contact op met JongKPFS of Amber den Heyer. Het bestuur van JongKFPS zal de volgende keer niet aanwezig zijn, maar dit biedt een mogelijkheid om jullie met elkaar in contact te brengen.

Meer weten over Amber? Informatie en contactgegevens zijn te vinden op haar website https://www.denheyerdressage.nl/. Voorafgaand aan de clinicdag is Amber geïnterviewd door phryso.com. Je kunt dit teruglezen via de volgende link: https://www.phryso.com/amber-den-heyer-focus-op-communicatie-tussen-ruiter-en-paard/?fbclid=IwAR1krJiPGqK2qE8bt9jJgYqMkHO95rHxkC7ir9GagqNtJcEo2F3lKC-TWZQ

Foto: Ingrid Truijens