Geslaagde clinic van Heleen de Haas


Op 18 januari waren wij te gast bij Dressuurstal Heleen de Haas te Buitenpost voor een middag vol met dressuurclinics voor JongKFPS-ers. Dat er veel interesse was, was duidelijk want met 10 deelnemers zat de middag echt vol. Iedere deelnemer kreeg individueel les waarbij keuze was uit 30 en 45 minuten. De lessen werden gehouden in de binnenbak waarbij het publiek vanaf het balkon van de kantine de clinics kon volgen. Heleen’s headset met oortjes bleven vandaag in de kast zodat iedereen kon meeluisteren.

In de kantine zorgden JongKFPS bestuursleden Hylkje Terpstra (overigens de gloednieuwe secretaris van JongKFPS) en Sietske Veenje voor de innerlijke mens. Speciaal voor deze gelegenheid, het is immers ons jubileumjaar,  serveerden we ook gebak van de echte bakker bij de koffie en thee. De sfeer was goed in de kantine: er werd volop bijgepraat, kennis gemaakt en genetwerkt! Niet alleen de deelnemers kwamen voor en/of na de les bij ons langs, er waren ook geïnteresseerden spontaan langs gekomen. Waar we het allemaal over hebben gehad? Tips over dekens, voer, instructrices, ideeën voor JongKFPS-activiteiten, carpool afspraken voor het aanstaande jubileumfeest, te veel om op te noemen. Wat was het gezellig!

Er waren zowel bekende deelnemers als ook minder bekende deelnemers in de ring deze middag. 3 Deelnemers waren een week eerder, tijdens de Hengstenkeuring, lid geworden van JongKFPS en zo enthousiast dat ze zich direct voor de clinic hebben opgegeven. De niveaus van de combinaties varieerden van beginnend tot het Z en hoewel het merendeel een Fries paard had meegebracht, waren er ook een paar uitzonderingen. Het was een genot om naar te kijken en voor Heleen erg leuk lesgeven, zo gaf ze aan. Foto’s werden gemaakt door Hylkje Terpstra en Naomi Verbunt van Nabeleving fotografie.

Na elke clinic vroegen we de deelnemers: “heb je wat geleerd?” Ze konden dit allemaal beamen. We hebben inmiddels zelfs begrepen dat Heleen er een aantal vaste les-klanten bij heeft gekregen. We zijn wel vereerd dat wij dit mogelijk hebben gemaakt.

Wij hebben genoten van deze leerzame en gezellige middag. Heleen, deelnemers, grooms en publiek: bedankt!