Ben jij Dé Jonge Fokker van 2021?


Tijdens de Centrale Keuring wordt de prijs ‘Jonge Fokker van het jaar’ uitgereikt. De Jonge Fokker die het afgelopen jaar de meeste successen heeft behaald met zijn/haar fokproducten mag een gratis dekking naar keuze in ontvangst nemen.

Sinds 2016 reikt JongKFPS ieder jaar de prijs ‘Jonge Fokker van het jaar’ uit. Het fokken is voor jongeren vaak moeilijk te realiseren door gebrek aan faciliteiten en middelen. Door deze titel, en de bijbehorende prijs: een gratis dekking t.w.v. 1000 euro gesponsord door het KFPS, worden jonge fokkers gestimuleerd om het beste uit hun gefokte paarden te halen en de fokkerij door te zetten. Ben jij een jonge fokker en wil je in aanmerking komen voor deze prijs? Check dan snel de voorwaarden hieronder en meld je aan! Aanmelden door te mailen naar jongkfps@kfps.nl en daarbij jou deelnemende fokproducten te noemen. Aanmelden is mogelijk tot 10 september 2021.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de titel JongKFPS “Jonge fokker van het jaar”: 

  • Genomineerde dient lid te zijn van JongKFPS en daarmee in de leeftijdscategorie 16-35 jaar te vallen 
  • Genomineerde dient als fokker van paarden die meetellen geregistreerd te staan, de genomineerde hoeft dus geen eigenaar van het paard (meer) te zijn
  • Punten worden geteld in het jaar dat ze behaald zijn 
  • Telling vindt dit jaar plaats van 01-01-2021 t/m 15-09-2021
  • Eindoordeel wordt gegeven door een nader te bepalen jury 
  • Prijsuitreiking zal plaatsvinden op de Centrale Keuring in Harich

Puntentelling: 

Naast een puntentelling waarbij punten voor behaalde keuringsresultaten kunnen worden verdiend, zal er ook een factor meegenomen worden om te corrigeren voor het aantal gefokte paarden per jaar, om te voorkomen dat grote aantallen altijd zullen winnen. Aangezien we iedereen een gelijke kans willen geven om kans te maken op deze prijs en het niet de bedoeling is meerdere jaren achtereen een zelfde winnaar te hebben zal het eindoordeel altijd gewogen worden door een nader te benoemen jury. Op deze manier blijft de mogelijkheid altijd behouden om factoren mee te kunnen wegen die niet in een reglement te vatten zijn.