Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rondje ‘De Fryske Wâlden’: 3 bezoeken in 1 dag

6 juni 2020

UPDATE: Helaas moeten wij mededelen dat deze activiteit is afgelast i.v.m. het Coronavirus. Deze activiteit wordt verplaatst naar zomer 2021.
Rondje ‘De Fryske Wâlden’: 3 bezoeken in 1 dag
De Friese Wouden is een streek in noordoost Friesland,  met niet alleen prachtige natuur maar ook veel bedrijvigheid binnen de Friese paardenwereld. Bij deze activiteit op zaterdag 6 juni worden meerdere bezoeken op 1 dag gecombineerd. 3 Bedrijven, allemaal binnen een straal van 10km, zullen ons met enthousiasme verwelkomen. In dit gevarieerde programma gaan we op bezoek bij Horses2fly, Hengstenhouderij fam. Bosma en Trainingsstal Esther Liano. Elk bedrijf belicht een ander aspect van het (Friese) paard!
Meer informatie over opgeven, eventuele kosten en het exacte tijdschema volgt via de nieuwsbrief.
 Ø  Horses2fly
In 2014 is Horses2fly opgericht door Alex Nijboer (exporteur) en Pascale Drijfhout (paardendierenarts en voormalig KFPS-bestuurslid). Dit bedrijf verzorgt wereldwijd import en export van paarden, zowel over de weg als door de lucht. Reuze interessant voor ons, vooral omdat de export van Friese paarden ook blijft groeien. Wat komt hier allemaal bij kijken en hoe wordt dat gedaan? Denk aan quarantaine, douane, verzekering etcetera: we leren over alle ins en outs! Tevens een mooie gelegenheid om de in 2016 gebouwde accommodatie te bewonderen.
Ø  Hengstenhouderij Fam. Bosma
Wie is toch die man die met trots tijdens de KFPS Hengstenkeuring op echte Friese klompen onder andere Maeije 440, Erryt 488, Reinder 452 en Aan 416 voorbracht? Dat is Gaatze Bosma. “JongKFPS bij ons op bezoek? Dat moet altijd lukken!” vertelde hij. Sinds 1989 bestaat het echte familiebedrijf Hengstenhouderij fam. Bosma, gelegen in Kollumerzwaag. We kunnen de KFPS-dekhengsten zien en er is tijd om deze vakmensen alles te vragen over de successen die ze hebben behaald in zowel de fokkerij en sport als op keuringen.
Ø  Trainingscentrum Esther Liano
Deze amazone runt sinds 2007 haar eigen trainingscentrum waarbij ze succesvol Friese paarden uitbrengt op wedstrijden tot in de hoogste klassen. Tevens staat zij bekend om het verzorgen van prachtige shows én is zij oprichtster van het ‘Kennis- en promotieplatform Fries dressuurpaard’. Bij Esther horen wij over hoe zij dit alles heeft bereikt, ze zal ons vertellen over het platform en een dressuur-demonstratie kan niet ontbreken. Esther Liano kan ons met zo’n mooi bedrijf veel leren!

Gegevens

Datum:
6 juni 2020

Organisator

JongKFPS
E-mail:
jongkfps@kfps.nl